Fetetirsdag hos st. JO!

Det er helt klart planlagt at ungdomslaget har ungdomskvelder fast på tirsdager, bare fordi vi kan feire FETETIRSDAG! 28. februar møtte cirka 30 ungdommer for ungdomskvelden etter vinterferien. Etter messen ble ungdommene servert 6 pizzaer, flere boller med crispy M&M, Oreo kjeks, chips og drops, og et fat med smultringer og bakevarer. På fetetirsdag fikk de også, ikke bare saft, men også brus!

Det var en ren sukkerfest og jeg håper at ingen fikk diabetes. Selv ble jeg så hyper at jeg ikke fikk sove den kvelden… Etter den deilige maten holdt jeg et lite foredrag om fetetirsdag og fastetiden, og oppfordret ungdommene til å faste – ikke bare det å faste mat, men også sosiale medier samt faste i bønn og gi litt ekstra av oss selv. Ved hjelp av p. Chuck og p. Mike (YouTube videoer, sjekk dem ut!) så vet ungdommene nå hvor navnet «fetetirsdag» (Mardi Gras, pannekakedagen og shrove Tuesday) opprinnelig kom fra. Etter den lille presentasjonen ble ungdommene delt opp i grupper hvor de lagde plakater som du kan se hengende i lokalet. Alle har en forbindelse med fastetiden, 1) Nedtelling til påsken 2) Faste 3) Bønn 4) Gi.

Sammen så ryddet alle gruppene hvert sitt område, og det gikk fort da alle samarbeidet! Kvelden ble avsluttet med en aftenbønn og ungdommene var frie til å gå med fulle mager. Jeg håper alle finner den styrken til å faste for de rette grunnene og skulle det gå litt skeivt så minn dere selv på hvorfor vi gjør dette. God fastetid! Ikke glem askeonsdag – det betyr null kjøtt!

– Irene Bautista