BACH-KONSERT 15. FEBRUAR

Velkommen til Bach-konsert med Daniel Herscovitch!

Denne kvelden får vi høre et av de siste verkene Johann Sebastian Bach (1685-1750) skrev, nemlig Die Kunst der Fuge (The Art of Fugue). Bach rakk ikke å gjøre verket ferdig før sin død, men det ble utgitt posthumt i 1751. Verket består av 14 fuger og 4 kanoner, og utforsker dybden i den kontrapunktiske komposisjonsteknikken.

I januar/februar er den australske konsertpianisten Daniel Herscovitch på turné i Europa med The Art of Fugue. Han opptrer flere steder i Tyskland og Storbritannia, blandt annet Bremen, Manchester, Oxford, Glasgow, Dresden, m.m. Han kommer til Oslo i februar 2018, hvor han også skal opptre med violinisten Ole Bøhn. De spiller verker for violin og piano av jødiske komponister som ble tvunget ut i eksil.

Vi har spurt Daniel Herscovitch om han kunne være interessert i å spille The Art of Fugue i St. Johannes kirke på vårt nyrenoverte flygel. Han har takket ja til invitasjonen og har tilbudt å spille gratis til inntekt for kirkefondet.

Hvem er Daniel?: Daniel Herscovitch spiller musikk komponert fra 1600-tallet og helt fram til i dag, hovedsaklig solo og kammermusikk. Etter flere år bosatt i Tyskland flyttet han tilbake til Australia tidlig i 1980-tallet. Han har siden ofte opptrådt i Europa, Nord Amerika og Asia, i tillegg til hyppige konserter i Australia.

Daniel er Associate Professor in the Piano, The University of Sydney Conservatorium of Music.

Konserten er gratis og åpen for alle.
Det vil det stå bøssebærere ved utgangen som kan ta imot bidrag. Alt vil gå til menighetens kirkefond.
Lett servering etter konserten med mulighet for å hilse på Daniel Herscovitch.
Hjertelig velkommen!

Adresse:St. Johannes menighet i Bredtvet kirke,  Bredtvetveien 12, 0950 Oslo

Veibeskrivelse: 

  • Bil: det er mange parkeringsplasser rundt kirken.
  • T-bane: Ta linje 4 eller 5 og gå av på Rødtvet T-banestasjon. Deretter går du sørover, i motsatt retning av leilighetene og mot motorveien. Du må under motorveien via en tunnel. Når du har kommet til den andre siden følger du veien videre. Da er det bare å fortsette veien, forbi en stor bygning med gård, til du finner kirken.
  • Buss: Alle veier fører til Rom – altså det er mange alternativer for busser, derfor anbefaler vi deg å sjekke https://ruter.no/ om hvilken buss som passer best for deg. Vi anbefaler 25 eller 31 bussen.
Busstopp «Bredtvet» i Nedre Kalbakkvei
Tbanestasjon «Rødtvet» og busstopp «Rødtvet»(sydsiden av Trondheimsveien)