En liten klype AA-overnatting

 

Oppskriften til en vellykket AA er å starte tidlig og engasjere ungdommene. 26.-27. november samlet 15 ungdommer seg (til slutt) for en overnatting med fokus på forberedelse til AA (adventsaksjonen). Det var mange kjente fjes, og et par konfirmanter – det liker vi å se! Dette var en av de første arrangementene til tidligere konfirmanter; Rebecca, Jerina og kokkeassistenten Thien. Sammen med dem var de mer rutinerte lederne; Mikael, kokken Ngan og meg selv. Ungdommene var i gode hender og det var god stemning gjennom hele forberedelsen.

 

Etter katekesen på lørdag samlet en gjeng seg for å leke bli-kjent leker som sheriff og avisleken. Deretter var det trosfordypning med p. Phu i menighetslokalet. Temaet var «barmhjertighet» hvor de snakket om synd og nestekjærlighet. Ungdommene ble delt inn i to grupper og fikk i oppgave å dramatisere en kjent ligning fra Bibelen med en moderne vri. Begge gruppene valgte den barmhjertige samaritaneren.

Etter en deilig middag som besto av ris, salat og vårruller, var det tid for presentasjon av AA-prosjektet, samt kurs i bøssebæring ledet av Rebecca. Ungdommene fikk vite mer om hva pengene går til, om Caritas – deres formål og arbeid, og hvor viktig det er å smile når man går ut og bøssebærer. Etter bøssebæringen ble ungdommene delt inn i forskjellige verksteder. Jerina og Thien bakte gode pepperkaker sammen med en liten gruppe, jeg og gjengen min lagde kubbelys som du kan kjøpe ved standen vår, Ngan og co. lagde diverse julepynt og Rebecca sin gruppe lagde den fine plakaten om AA du kan se ved inngangspartiet når du kommer inn til kirkens lokaler.

Desidert en av de beste øyeblikkene under hele overnattingen var tilbedelsen. Rebecca og p. Phu ordnet i stand kirken med levende lys. Ungdommene samlet seg i kirkerommet, foran alteret, for å be og synge sanger fra Adoremus. Det var tid for stillhet, refleksjon og bønn. Etter velsignelsen fra vår kjære prest kunne man frivillig sitte igjen dersom det var ønskelig. Jeg opplever at noen, om ikke alle, går tilbake til lokalet, men nå var det slik at alle ungdommene var igjen for å be en ekstra bønn. De ønsket også å gå opp til skriftemål, helt frivillig. Mens noen tente et lys og ba en bønn, var det andre som bare tok til seg inn stillheten i kirken. Det var både godt og nyttig.

Til kveldstid var det uorganisert fritid. Verkstedene ble ryddet og ungdommene gjorde seg klar til å legge seg. Det tok litt ekstra langt tid fordi det var en koselig stemning og alle ville være sammen. Lederne kviet seg til  å bryte opp stemningen og ba ungdommene om å legge seg. Etter en god natt søvn, ryddet vi lokalet og spiste en næringsrik frokost. Det var morgengym med Rebecca og samtidig gjorde andre klar standen og bøssene til kirkekaffen. Alle ungdommene deltok i messen med trøtte ansikter. Etter høymessen gikk ministrantene rundt og bøssebærte og noen solgte kubbelys. Ungdommene var flinke, de overlevde nesten 24 timer uten mobil. Bravo!

Dette var en veldig fin og reflektert gjeng! Takk for deltakelsen, ungdommer, og takk til lederteamet med deres frivillighet. Hold deg oppdatert under hele AA perioden gjennom søndagsbladet, menighetens blogg, nettsiden til NUK, Facebook og andre sosiale medier. Det regner barmhjertighet fra st. Johannes menighet, keep it coming! Jeg gleder meg til neste arrangement allerede og kan ikke vente til å planlegge det, men først eksamen. Til alle andre: lykke til og god jul!
Tekst av Irene Bautista.

Bilder tatt av Mikael Hoa Nguyen.