Krusifiks til St. Johannes

Krusifiks til St. Johannes Apostel og Evangelist Kirke 2014.

Krusifikset ble laget i løpet av første halvår 2014. Korset er utført i 20 x 8 cm eik, 320 cm høyt og 210 cm bredt. Corpus er utført i lind, 185 cm høyt fra tåspiss til isse. Armene er på tradisjonelt vis laget for seg for å unngå tverrved som lett brekker. De er festet til corpus med lange 10 mm stålolter og to-komponent vannfast båtbyggerlim. Overflatene på kors og corpus er behandlet med tradisjonell voksbeis i flere lag, og polert.

krusifiks1 krusifiks2 krusifiks3 krusifiks4
Forbildet for dette krusifikset befinner seg i St. Peter og Pauluskirken i Detwang, nær Rothenburg i Tyskland. Der inngår det i et Pasjonsalter som ble utført av billedhuggeren Tilman Riemenschneider i Rothenburg tidlig på 1500-tallet. Riemenschneider er kjent som en av de store billedhuggere i tysk og europeisk renessanse, Petter C. Omtvedt.

Legg igjen en kommentar