Focolare ett fellesskap -hvem er de?

Hei alle sammen!

Vi har nettopp flyttet til Stovner og er veldig glade for å være en del av St. Johannes menighet! Mange i menigheten har spurt: «Hva er egentlig Focolare?» Så her kommer en liten presentasjon av oss.

Focolare er en bevegelse som oppstod i den katolske kirken i Italia i 1943. Den finnes nå i 180 land og jobber for dialog og enhet på alle nivåer: mellom kristne, religiøse- og nasjonale grupperinger osv. Hver måned velger vi et vers fra Bibelen som vi forsøker å leve så godt vi kan, «Fra Ord til Liv». Ved så å dele våre erfaringer, støtter vi hverandre. Focolares mål er at vi alle mer og mer lever som barn av vår eneste Far i Himmelen og derfor som søsken oss imellom. Slik ønsker vi å bidra til at Jesu bønn, «At de alle må være ett» (Joh. 17,21), blir oppfylt.

På Stovner har vi et kvinnelig fellesskap som består av oss fire:
  • Elma (Elisabeth Maria) – Jeg er opprinnelig fra Tyskland. I 1991 kom jeg til Norge for første gang. Etter 6 år flyttet jeg til Focolare i Danmark og kom tilbake til Norge i 2007. Til daglig jobber jeg på et sykehjem som kulturarbeider og frivillighetskoordinator. i Kenya og for 4 år siden kom jeg til Norge.
  • Jemi Grosse-Venhaus – Jeg er oppvokst i Tyskland og flyttet inn i Focolare felleskapet i 1975. Etter noen år i Tyskland og Italia, flyttet jeg til USA hvor jeg bodde i 8 år. Deretter bodde jeg 11 år
  • Ella Gerrickens – Jeg kommer fra Nederland og er utdannet logoped. Jeg har bl.a. bodd i 10 år i Danmark, så å hoppe over til norsk var ikke så vanskelig da jeg kom hit for et år siden. Jeg liker å jobbe med barn og er veldig glad i musikk.
  • Astrid Bleken – Jeg er oppvokst i Oslo med norsk far og italiensk mor. Etter 4 år i Indonesia har jeg bodd et år i Nederland, og for tre måneder siden kom jeg tilbake til Oslo. Jeg er utdannet allmennlærer.

Her i Oslo har vi ikke et mannlig fellesskap, men Donato Ruffo som bor i Focolare-fellesskapet i Stockholm kommer flere ganger i året for å hjelpe oss med aktivitetene vi arrangerer for barn, ungdom, voksne og familier.

 

En gang i måneden har vi «Fra Ord til Liv» møte hjemme hos oss i Tangerudveien 56 b. Alle er hjertelig velkommen.  På disse møtene leser vi en kommentar til et Bibelvers og snakker om hvordan vi kan leve den i vårt daglige liv. Vi starter opp i 2018 og datoene for våren er:
  • Onsdag 31. januar, kl.19.30-21.00
  • Onsdag 28. Februar, kl.19.30-21.00
  • Onsdag 28. mars, kl.19.30-21.00
  • Onsdag 25. april, kl.19.30-21.00
  • Onsdag 30. mai, kl.19.30-21.00
Vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere og håper vi kan være med å bygge opp denne flotte internasjonale menigheten med alle sammen. Da vi kom hit ble vi veldig begeistret over det internasjonale fellesskapet! Vi synes dette utgjør en fantastisk mulighet til å vise at Guds familie består av alle nasjoner og kulturer.

 

Adresse: Tangerudveien 56 b, 0982 Oslo

Tlf: 22 92 12 98.

E-post: agape@focolare.no