Sett seil mot ungdomslaget!

Reisen til Rødtangen i fjor endte brått med en avlyst tur pga. få deltakelse og medlemmer i ungdomslaget. Men det betyr ikke at man ikke skal prøve igjen! Fra 11.-13. september reiste en gjeng på 16 stk. til Rødtangen i Hurum. Helgen ble satt av for refleksjon, tanker og skuespill fra Peters liv. I tillegg til troen, fikk ungdommene seile og grille.

img4Det var 11 spente deltakere som gikk ut av bussen på Rødtangen. B. Haavar, leirsjef/leirprest, var ”fashionable late”, men heldigvis fikk vi en varm velkomst av de få innbyggerne i Rødtangen. De tilbød oss druer og pærer før vi gikk nedover til bedehuset. Der møtte vi også på en som bor i nærområdet og som skulle vise seg å være helgens organist, Ellinor Johannes Stendal. Ungdommene tok inn seg naturen og den vakre utsikten mot kysten, mens kapellet ble gjort klart. Etter messen var det tid for mat, eller rettere skrevet; grillmat. Etter maten var det bare å føle seg hjemme, pakke ut, hygge seg litt før kveldsro.

Ungdommene ble vekket klokka 08.30 og dagen startet med morgenbønn i regi av ungdommene. Deretter var det frokost og så dagens økt av nærlesing av tre store hendelser i Peters liv; Jesus går på vannet, Peter fornekter Jesus og Jesus spør Peter, ”elsker du meg?”. Ungdommene ble delt inn i grupper med hver sin leder (gruppe 1 – Ngan, gruppe 2 – Irene og gruppe 3 – Mikael). Sammen reflekterte ungdommene over budskapet til bibeltekstene og delte deres tanker og erfaringer rundt det. Etter tolkningene av bibeltekstene var det tid for seiling! Ungdommene løpte raskt ned til låven og tok på seg våtdrakter. En time senere var alle ute på vannet. Noen klarte å styre seilet, noen falt over bord, mens andre satt på motorbåten med b. Haavar. I deres forsvar var ikke været eller vinden med på deres side. Heldigvis kom enda en behjelpelig liten seiler ved navnet Francis (11), som ga ungdommene instrukser på hvordan man skulle seile. Med kalde føtter og rennende nese kom alle seg på land, men en ting er sikkert; alle hadde det kjempe gøy! Tilbake på bedehuset ventet kokken vår, Quyen-Di, med en varm gryterett; ”Quyen-Di’s spesial”.

img2Resten av dagen fikk gruppene tid til å planlegge og finpusse sine moderne versjoner av historiene om Peter og Jesus. Det var også satt av tid til fritid, mens lederne ladet batteriene sine. Da mørket var kommet, var det tid for både messe og middag. Etter middagen var det tid for underholdning! Det ble fremført tre morsomme og kreative skuespill fra hver gruppe, og hele salen brøt ut i latter. Det var en veldig god stemning. Etter showet var det på tide med sakramenttilbedelse. Den eneste lyskilden i kapellet kom fra de levende lys ved alteret. Det ble tid for stillhet, refleksjon, bønn og sang. Kvelden endte på en god note og ungdommene gikk for å legge seg.

Søndagen startet med messe i kapellet klokka 08.30. Senere ble det servert frokost før ungdommene gikk løs på støvsugeren og klutene. Da alt var rydda og stablet opp pent etter godkjent inspeksjon, måtte vi bevege oss ut av bedehuset og ut på plenen/vannet. Vi fikk dessverre ikke båtturen vi hadde håpet på, men da ble det mer tid til å sitte sammen og knipse et par bilder. Bussen kom og kjørte oss tilbake til Oslo.

På slutten av helga var det stemning for å gjøre dette til et årlig tur for st.JO. Så jeg vil si at turen var vellykka!

img1img3 img5
StJo ungdomslag