2015 til Ordenslivets år («året for det gudviede liv»)

Pave Frans har utropt 2015 til Ordenslivets år («året for det gudviede liv»).
concrecadoÅret åpner første søndag i advent 2014 og avsluttes 2. februar 2016. Den 2. februar feirer Kirken  festen for Herrens fremstilling i templet, og på denne dagen markerer også Kirken hvert år dagen for det gudviede liv. Ordenssamfunnene i Norge ønsker å markere året bl.a. med at hvert ordenshus og kloster arrangerer åpen dag til ulike tider gjennom året. Disse vil annonseres på en egen nettside og på katolsk.no. I tillegg vil det gjennomføres større fellesarrangementer 2. februar 2015 og 2016.

Benytt gjerne dette året til et besøk i et kloster for å lære mer om klosterlivet og klostrenes tilbud. Man kan for eksempel gjøre en avtale med et ordenshus om å ta med deg katekesebarn eller en skoleklasse til omvisning og samtale om ordensliv.

Les mer om Ordenslivets år.

Melding fra søsterrådet